Foto's Slovakije

Ook in Slovakije was ik fout in de veronderstelling dat het stuk naar het Tatra gebergte een saai stuk ging zijn en de Tatra het enige mooie deel. Het was eigenlijk net andersom. Het eerste deel en dan vooral tussen Trencin en Zilina was adembenemend mooi, glooiende landschappen in een prachtige natuur en kleine verzorgde dorpjes.
Overal in Slovakije kan je gewoon de gebaande weg verlaten en een zandweg opdraaien, niemand die zich druk maakt, in tegenstelling tot hier waar elk weggetje aanvangt met een bordje 'verboden toegang voor gemotoriseerd verkeer'.

Het Spissky Hrad was zeer de moeite en is wat het Atomium is voor Belgie, de belangrijkste toeristische attraktie. Op weg naar de hoogste toren, stond er een bordje met een waarschuwing voor vliegende mieren, en dat deze ongevaarlijk waren. Ongevaarlijk misschien wel, maar als er op 10 seconden enkele honderden over heel je lichaam plakken, keer je toch snel terug. Ik heb nog nooit zoveel insecten bij elkaar gezien. Onderweg naar beneden waarschuwde ik een Italiaanse toerist, die me niet echt geloofde, tot ik hem later terugzag en hij nog onder de indruk was.
1 opmerking:

Galloping Gobets zei

I recognize Spis Castle and the wooden church. thank you for posting the pictures. My trip was in 2000 and I will always remember Slovakia. your pictures brought back memories